CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI KARACA VE TAŞKIN, KONYA’DA KHK’LILARLA BULUŞTU
CHP’nin düzenlediği Konya, Aksaray ve Karaman illerindeki KHK’lıların katıldığı programda, KHK’lıların mağduriyetleri, suçlu olmayanların görevine iade edilmemeleri ve adil yargılanma talepleri konuşuldu.
17.11.2021
Yazı Boyutu: A- A+

CHP’nin düzenlediği KHK’lılarla buluşma programına, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın ile İstanbul Milletvekillerinden Cihangir İslam, Turan Aydoğan, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile Konya Milletvekili Abdüllatif Şener katıldı.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “KHK’lılar konusunda partimiz suçlanıyor. Partimiz CHP, Cumhuriyetimizi kuran partidir. Bizim terörle ve terör örgütüyle hiçbir bağımız olmadığı gibi, terörle mücadele eden bir partiyiz. KHK’lıların mağduriyetlerini, yaşadıkları sorunlarını ve adil yargılanma taleplerini dinlemek için bir araya geldik. Amacımız Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, hak, hukuk ve adalet mücadelesidir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın konuşmasında, “Anayasamıza göre herkes eşitse, adalette herkese eşit olmalıdır. KHK’lıların suçsuzluğu tespit edildiyse hakları verilmelidir. Devlet hepimizindir. Kin tutmayacağız” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da CHP’nin hak ve adalet mücadelesinin sesi olduğunu belirterek, “KHK’lılara yapılan hukuksal yanlışlardan geri adım atılmadı. CHP’nin iktidarında adalet, hukuk, temel hak ve hürriyetler korunacaktır. Adil yargılanma sürecini de gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ise, “Uğranılan mağduriyetin sebebi hukuk değil, hukukun olmayışıdır. Hak ve hukuk olsaydı bu mağduriyetler olmazdı. Siyasette adalet ve samimiyet olmalıdır. Hukukun üstünlüğü sağlandığında mağduriyetler, kaygılar ve dertler bitecektir. CHP iktidarında bütün bunlar sağlanacaktır” şeklinde konuştu.  Konuşmaların ardından KHK’lıların mağduriyetleri, yaşadığı sorunlar ile adil yargılanma talepleri dinlendi.