İBRAHİM BURAK OĞUZ

Ad Soyad :İBRAHİM BURAK OĞUZ

Burak OĞUZ, 1972 yılında doğdu. İlköğrenimini Urla İskele İlkokulu'nda, ortaöğrenimini de Urla Lisesi'nde başarıyla tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF Maliye Bölümü'nden başarıyla mezun olarak yükseköğrenimini tamamladı.

2010 yılında, aynı üniversitenin Maliye Ana Bilim Dalı'nda, Serbest Bölgelerin Mali Yapısı üzerine uzmanlık tezini yazarak Yüksek LisansProgramı'nı bitirdi.

Aynı Üniversitenin Maliye Bölümünde Doktoraçalışması tamamlanma aşamasındadır.

Standford Üniversitesi “Stanford Innovation and Entrepreneurship” programına halen devam etmektedir.

İş hayatına özel şirketlerde, özellikle uluslararası sermayeli şirketlerin vergi, muhasebe ve finans bölümlerinde çalışarak başlayan Burak OĞUZ, 2003 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını almıştır. Kendi kurmuş olduğu Nokta Bağımsız Denetim ve Mali Müşavirlik Limited Şirketi'nde çalışma hayatına devam eden Burak OĞUZ aynı zamanda Kamı Gözetimi Kurumu’nda Bağımsız Denetçiunvanına sahiptir.

Serbest bölgeler, uluslararası sermaye yatırımları, vergi, finans ve muhasebe konularında uzman olan OĞUZ, Amerika'dan Güney Kore'ye; Hindistan'dan Norveç'e kadar uzanan birçok uluslararası yatırımcıya hizmet vermektedir.

İş hayatıyla birlikte;

Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) İzmir Şubesi, Yönetim Kurulu Üyeliği,

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD), Yönetim Kurlu Üyeliği

TABA-AmCham (Türk Amerikan İşadamları Derneği ) Yönetim Kurulu Üyeliği,

BATUDER –Uluslararası Balkan Türk İş Dünyası Derneği Yönetim Kurlu Üyeliği

Efes Rotary Kulübü, Kulüp Başkanlığı (2013-2014),

Bornova Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği

Girişim Derneği, Başkanlığı Başkanlığı (2015-2016),

İZTO – İzmir Ticaret Odası Mesleki Bilimsel Teknik Faaliyetler Komite Üyeliği

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şube Üyesi

Kızılay Derneği Urla Şube Üyeliği

Gözlem Gazetesi Yayın Kurulu Üyeliği,

TvDen Kanalı EkoLobi program yapıncılığı

Ayrıca çeşitli platformlarda uzmanlık alanlarıyla ilgili eğitimler vermekte, yerel ve ulusal yazılı ve görsel basında köşe yazarlığı ve program yapımcılığı yapmaktadır.

İngilizce bilen Burak OĞUZ, evli ve iki çocuk babasıdır.