NEŞET TARHAN

Ad Soyad :NEŞET TARHAN

1950 Adana doğumludur. Ziraat Fakültesi mezunu olup “Türkiye’de Tarımsal Kooperatifçilik” konusunda, işletme alanında yüksek lisans yaptı. 1971 – 1980 yılları arasında Köy İşleri ve Ticaret Bakanlıklarında Bölge Müdür Yardımcılığı, Bakan Danışmanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1980 - 2004 yılları arasında Mersin Büyükşehir ve Yenişehir Belediyelerinde Teknik Başkan Yardımcılığı yaptı. Mersin İdman Yurdu As Başkanlığı, Belediyespor Yöneticiliği yaptı; Halspor’un kuruculuğunu üstlendi. Çeşitli gazetelerde belediyecilik üzerine çok sayıda yazısı yayımlandı. Dünya Bankası Çukurova Kentsel Gelişme Projesi’nde Proje Yöneticiliği yaptı. Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Macaristan, İspanya, Hollanda gibi ülkelerde belediyecilik üzerine incelemelerde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Emekliliğinden sonraki dönemde SPK ( Sermaye Piyasası Kurulu) Değerlendirme Uzmanlığı yaptı. 2014 yerel seçimlerinden bu yana Mezitli Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Eşi Sembol Tarhan Mersin Üniversitesi’nden emeklidir. Kızı Erinç Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, oğlu İstenç ise ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunudur.