LALE KARABIYIK

Ad Soyad :LALE KARABIYIK

1965’te Bilecik’te doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 1989 yılında yüksek lisans eğitimini, 1993 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2005 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Finans anabilim dalına Profesör olarak atandı.

Tarafından hazırlanmış 8 ders ve araştırma kitabı, 39 ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış makale, 7 ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş tebliğ ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından verilmiş araştırma ödülü bulunmaktadır.

Çeşitli ders ve araştırma yayınlarının yanı sıra Küresel Krizde Risk Yönetimi, Üniversite Sanayi İşbirliği Projeleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Kentsel Rekabet Endeksleri, Yenilenebilir Enerji Yatırımları Stratejisi ve Dış Ticaret Açığı, Kadın Girişimciler ve Mikro Finans, TL de Yaşanan Aşırı Değerlenmenin Ölçüm Raporu son dönemde yaptığı çalışmalardan bazılarıdır. 27 yıllık akademisyenliği süresince Uludağ Üniversitesinde çok sayıda idari görevde bulundu.

2015 yılında CHP Bursa Milletvekili aday adaylığı için Üniversiteden istifa etti. 25,26 ve 27. Dönem Bursa Milletvekili olan Lale Karabıyık TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. 34,35 ve 36. Kurultayların ardından Sosyal Politikalardan, Eğitim Politikalarından ve Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TUKD)

Cumhuriyet Kadınları Derneği

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ)